31 בדצמבר, 2011
אם אתם מהסוג המטייל, אולי יצא לכם לנסוע דרומה ולחפש פריחת כלניות באיזור חבל שקמה-בשור.
הפריחה לא כל כך סגורה על עצמה - תלויה בכמות הממטרים, בתזמון שלהם, בטמפרטורות של העונה, ובעוד אלף גורמים משתנים שאין לנו שליטה עליהם.
עשרות אלפי מטיילים מגיעים, בתקופת פסטיבל 'דרום אדום', לצפון הנגב לחפש כלניות. רבים מהם לא מוצאים את המרבדים שראו בפרסומים באמצעי המדיה השונים. הצורך הזה בדיוק הוליד את אפליקציית התיירות לצפון הנגב - 'דרום אדום'.
זה התחיל ביום מופרך ביותר. בפגישה הזויה התבקשנו לייצר קיצור דרך ב-istore לאיתור כלניות בשטח מוגדר מראש.
התחלנו במחקר ולימוד מעמיק - מה האפשרויות העומדות בפנינו: מציאות רבודה, מנוע שיתופי, גוגל מאפ, אלמנטים שהם נייטיב - במכשיר, לעומת אלמנטים שהם אונליין, וובים.
התמקדנו והתפתחנו. ההחלטות היו בגדר אסטרטגיה: האפליקציה מיועדת לשמש את הלקוח שנים קדימה, השאיפה היא לא להעמיס זכרון על המכשיר, למזער עדכונים, ומנגד לתת את המידע המעודכן ביותר האפשרי.
עניין נוסף - תכנות ועיצוב אפליקציה לאייפון הם עניין שונה במהותו מתכנות ועיצוב לאנדרואיד. מלבד הרזולוציה השונה, האופי של גוגל מול אפל ניכר גם במכשירים, בצורה ברורה וחדה:
אייפון - מדוייק, מגביל, מהיר. יש צורך לאשר כל גרסה מול אפל, שבועיים, העלאת האפליקציה תלויה בהמון גורמים משתנים ומתעדכנים על בסיס שבועי, בצורה מהותית.
אנדרואיד - פתוח, חופשי, תלוי מאוד באיכות המכשיר. הגרסאות עולות תוך שעתיים, אף אחד לא מסתכל עליהן, תעלו ותעשו מה שבא לכם, It's a free world.
ככל שהעמקנו באיפיון, בעיצוב ובתכנות, ככל שנכנסנו עמוק יותר לעולם האפליקציות, גילינו כמה האפשרויות רחבות. המידע בתחום הזה עדיין מוגבל, זוהי יבשת חדשה.
לעומת האינטרנט, בו המידע הוא יותר אקסטנסיבי, פה במכשיר הטלפון שלכם תוכלו לשלב את האפליקציה בחיי היומיום שלכם. הכל חייב להיות מאוד 'כפתורי', מאוד נגיש. כל ה-GUI (ממשק המשתמש) שונה במהותו. המסך מאוד קטן, חסכן בפרטים, בתוכן, ויש צורך בתחכום בכדי להרוויח את מקסימום האפשרויות.
מעבר לאיתור כלניות, האפליקציה משרתת ראשית כל את בעלי העסקים של צפון הנגב. אפשר לקרוא מעט עליהם, לדפדף בין תמונות, לצלצל ולהזמין מקום, להגיע ישירות אליהם דרך תוכנת הניווט, לתזמן פעילויות, ואפילו לשמוע הדרכה על כל חורבה שתפגשו, לפי המיקום שלכם.
הפרוייקט ארך כ-6 חודשים. כ-400 שעות תכנות. כ-100 שעות עיצוב. הדרישות הלכו והתפתחו, היתה אבולוציה שלמה למוצר הסופי, ועכשיו - התוצאה:
האפליקציה מאוד לא מסחרית: היא באה לשרת אותנו, המבקרים, ולהוות במת מידע מקסימלית לכל האפשרויות העומדות בפנינו, חינמיות או לא.
כבר בישרו לנו שיש מלא כלניות השנה, מי מצטרף לטיול חניכה?