מאת: טל מוכתר וקרן לוי פארן
כחודש וחצי לפני סוף שנת 2018, קיבלנו טלפון מאחד הלקוחות החדשים והמאוד מעניינים שלנו - CodeValue, שביקשו מאיתנו לעזור להם לחשוב על רעיונות יצירתיים לחשיפת המיתוג המחודש שלהם ביום הראשון של 2019.
היה לנו ברור שזו הולכת להיות הזדמנות מעולה ליהנות ולחגוג יחד איתם, אבל איך עושים את זה? הצענו מספר רעיונות שהמכנה המשותף להם היה פעילות משחקית ברשתות (במקרה ככה יצא).
משחקים בדיגיטל - יוצרים מעורבות, או - תראו איזה כיף פה…
מי מכם לא ביקר בחדר בריחה לאחרונה? או נהנה מהחוויה של לפענח רמז? לגלות? לנצח? אז אם כולם אוהבים לשחק בעולם האמיתי למה שלא נייבא את זה גם לדיגיטל?
הפעילות המשחקית שפיתחנו עבור חברי דף הפייסבוק (ברובם עובדי החברה) כללה כתב חידה מתמשך עם רמזים לגבי מה שצפוי ב- 01.01.2019.

הרמז הראשון התייחס לשנת היווסדות החברה, הרמז השני ליום ההולדת האחרון של החברה, ברמז השלישי הרמנו הילוך והכנו קולאז' עם תמונות המייצגות משהו מיושן, ברביעי הצגנו לוגואים של מותגים עולמיים שעברו שינוי, בחמישי כבר הצגנו אופטימיות עם תמונות של צמיחה, התחדשות ותינוק אחד חמוד (במיוחד אחרי שהחבר'ה הבאמת אינטליגנטים של קודואליו כבר ידעו על מה מדובר). הרמז הבא הציג תמונות של חדשנות ועתידנות (המהות והליבה של עיסוק החברה)


וברמז האחרון הוצגה שורת קוד המתייחסת להחלפת הלוגו. (בכל זאת חברה של מתכנתים- זו השפה).

ביום השקת הלוגו, החשיפה נעשתה באמצעות גיף שעלה לסטורי של דף החברה שנראה כמו פאזל וחשף בהדרגה את הלוגו החדש.
אתם עדיין איתנו? לא סיימנו פה.
ביום ההשקה לצד הפעילות שנעשתה באופליין עם אירוע מושקע שלווה באלבום תמונות בפייסבוק של החברה, העלנו מגוון ממים שמתייחסים להחלפת הלוגו והזמנו את חברי הדף לתרום משלהם.



פעילות כיפית ומומלצת שאפשר ליישם כמעט על כל נושא.
מה זה מישחוק ולמה אנחנו כל כך אוהבים את זה?
מישחוק הוא העתקה של מכניקות וטכניקות מעולם המשחק לפלטפורמות אחרות שלא נועדו לכך באופן טבעי (Nongaming environment). המטרה של שימוש בטכניקות אלה יכולה להיות יצירת מעורבות והזדהות, הגברת שימוש, עידוד התנהגות או עידוד לביצוע מטלות או משימות שונות, יצירת מרחב עוקף קוגניציה ועוד.
כיום ניתן לראות יישומי מישחוק כמעט בכל פלטפורמה דיגיטלית החל מפלטפורמות לניהול והכשרת עובדים ועד לרשתות החברתיות בעצמן.
יישום של מכניקות מישחוק עושה שימוש במגוון טכניקות מעולם המשחקים: רמות, פרסים ובדג'ים (תגים), תחרות, הצגה חזותית של התקדמות, לדוגמא: מסכות של סנאפצ'אט, אפליקציות של אימון המשתמשות בתגמול עבור רצף פעולות שהושלמו בהצלחה (טכניקה שנקראת קומבו), או השיטה של וייז המעלה את רמת המשתמש על כל "השתתפות" פעילה באפליקציה.
למה זה עובד עלינו?
בגדול, כי כולנו ילדים שלא התבגרו. ובצורה קצת יותר אקדמית ומוכחת, למעלה מ-80% מאיתנו שייכים לקבוצה הנקראת חברותניים (SOCIALIZERS) שהסיבה לכך שהם פעילים ברשתות חברתיות או פלטפורמות מרובות משתמשים, היא האינטראקציה החברתית שהם שואבים מהחוויה.
וכמו בחברה אוף ליינית, יש לנו מספר מאפיינים אשר מגדירים את מקומנו בתוך החברה הזו, למשל המעמד שלנו, או כמות ה"חברים" שיש לנו.
חברות גדולות וחכמות זיהו את המוטיבציות האלה בקרב המשתמשים והחלו לשלב אותן בפלטפורמות ובאפליקציות אותן הם מפעילים.
אל דאגה, זה לא כל כך מורכב כמו שזה נשמע וזה משתלב באופן טבעי בחיים שלנו.
אז לסיום, רוצים לשלב משחוק בדף שלכם? הנה 5 דרכים פשוטות.
- תחרות - אפשר ליצור תחרות כמעט מכל דבר וזו הטכניקה הנפוצה ביותר. שימו לב רק להיות קשובים לחוקים של הפלטפורמה בה מתנהלת התחרות.
- גילוי - זוכרים את איפה אפי? העלו פוסט עם תמונה ובה חלק נסתר שתרצו שיגלו (עדיף שיהיה ברמת קושי שהולמת את הקהל אליו אתם פונים).
- יצירתיות - השלכה של עולם התוכן של הדף על תוכן אוניברסלי ומוכר (טכניקת משחוק - משמעות אגדית). לדוגמא, יצירת גיף או מם ועידוד השתתפות מצד חברי הדף.
- כתב חידה - העלאת רצף של תמונות/גיפים/פוסטים בעלי מכנה משותף המתלכדים לכדי רעיון משותף (דוגמא למעלה).
- משימות מתוזמנות - שימוש ויזואלי בספירה לאחור (שעון חול, שעון שסופר אחורה) - הגבלת זמן לפעולה מסוימת תגרום לכך שהקהל שלכם ימהר כדי לא "להפסיד" את ההזדמנות (טכניקת משחוק - שנאת ההפסד).
רוצים שנתכנן לכם פעילות דיגיטלית ממושחקת?
צרו איתנו קשר ובואו לשחק איתנו!