חדש! מבית היוצר של גוגל – Core Web Vitals
מדי כמה חודשים גוגל אוהבים להקשות עלינו, אנשי ה-SEO, ועושים שינויים באלגוריתם החיפוש. לפעמים מדובר בעדכונים מזעריים ולפעמים בעדכוני ליבה חשובים. בגדול, אם עובדים לפי הספר אז אין סיבה לחשוש, אבל תמיד כששומעים על עדכון חדש – הידיים קצת רועדות כשניגשים לבדוק מה שלום האתרים שלנו.
שבוע שעבר גוגל הציגו לעולם מדדים חדשים לבדיקת בריאותו של אתר. אז נכון, כאן לא צריך מטוש ולא צריך לחכות לפעמים עד שבוע כדי לקבל תוצאות, אבל עדיין מדובר במדדים שיכולים לגלות לנו האם לאתר שלנו יש בעיה כלשהי. ואם יש בעיה, אז חייבים לפתור אותה לפני עדכון האלגוריתם הבא של גוגל כדי לחסוך הרבה כאבי ראש.

כאמור, המדדים החדשים באים לבדוק האם האתר תקין מבחינה טכנית ומבחינת חוויית המשתמש. מכיוון שיש לא מעט מדדים בשק ההפתעות של גוגל, הם קיבצו מספר מדדים ל-3 מדדי על / מדדי ליבה, ואלה קיבלו את השם הכולל – Core Web Vitals.
לכל מדד על 3 רמות ציון:
טוב,
דרוש שיפור ו...
עלוב. כאשר כל אחד מהם בודק את האתר מאספקט שונה וחשוב מאוד שהאתר יקבל ציון ירוק / טוב בכל שלושת המדדים. אז בואו נכיר אותם:
LCP ( Largest Contentful Paint) - מודד את זמן הטעינה, כאשר LCP הנמוך מ-2.5 שניות נחשב טוב, וזה שמעל 4 שניות נחשב כלא להיט בכלל.
FID (First Input Delay) - מודד את זמן התגובה הראשונה מהרגע שבו נעשתה אינטראקציה של גולש עם העמוד. FID נמוך מ-100 מילי השניה נחשב טוב, כאשר מעל 300 מילי השניה - לא טוב.
CLS (Cumulative Layout Shift) - מודד עד כמה יציבה הוויזואליות של האתר. כדי לספק חווית גלישה מיטבית, לעמודים צריך להיות CLS נמוך מ-0.1.
צילום מסך מאתר web.dev
איך בודקים את ה-Core Web Vitals?
גוגל מציעים מספר דרכים לבדוק אם האתר עומד בדרישת ה-Core Web Vitals:
- שימוש ב-Search Console - דוחות המהירות הוחלפו בדוחות הנקראים "Core Values" או בעברית "נתונים בסיסיים על החוויה באינטרנט"
- שימוש ב-Lighthouse שנמצא ב-Web Developers - לחיצה על כפתור ימיני בעכבר ואז Inspect או בקיצור ctrl+shift+i ומשם ללכת לטאב Lighthouse. מי מכם שרוצים דרך פשוטה יותר, פשוט תתקינו את התוסף לכרום דרך ה-chrome store.
- שימוש ב-Page Speed Insights של גוגל.
- שימוש ב- Chrome UX Report.
בינתיים אין תוסף רשמי של גוגל אבל ממש בסוף השבוע כבר העלו תוסף לכרום שמודד גם הוא את ה-web vitals וניתן למצוא אותו
כאן.
וזה, בו (Boo) שמבקש תשומת לב בעת כתיבת שורות אלו
ועכשיו תכירו את Page Experience – הפקטור החדש באלגוריתם של גוגל
למי שפחות מכיר את איך שגוגל מציג אתרים בתוצאות החיפוש האורגני - מדובר באלגוריתם. לאלגוריתם יש כל מיני פקטורים המשפיעים עליו כמו מהירות טעינת האתר / העמוד, האם הוא ידידותי למובייל, אתר מאובטח ועוד. ככל שיש יותר פקטורים המתקיימים בו זמנית - כך הסיכוי לעלות במעלה תוצאות הדירוג גבוה.
דיסקליימר: גם אם האתר שלכם מושלם - לא בהכרח שתהיו מקום ראשון על ביטוי מסוים, אבל ככל שתשתפרו, תעדכנו / תוסיפו תכנים והאתר יהיה פיקס מבחינה טכנית - זה רק יעזור לכם להתקרב לשם.
ואם לא די בכל הפקטורים שהיו עד עכשיו, בסוף השבוע שעבר גוגל עדכנו כי הגיע הזמן להוסיף לאלגוריתם פקטור דנדש מהניילונים, ה-Page Experience.
ה-Page Experience מורכב משלושת מדדי העל של ה-Core Web Vitals, וגם מהגורמים הבאים:
- אתר ידידותי למובייל (mobile friendliness) - יש לבדוק כי האתר עובר את המבחן של גוגל.
- אתר מאובטח (אתר בגרסת https) - יש לבדוק כי קיים מנעול ליד כתובת האתר.
- גלישה בטוחה (safe browsing) - יש להשתמש ב-search console ולבדוק כי גוגל לא מציג כל מיני security issues.
- אתר ללא "גורמים פולשניים" - או בשפה פשוטה יותר, אתר עם פופאפים נורמליים ולא מציקים. דוגמאות לפופאפים מציקים: כשאתה סוגר אחד ונפתחים עוד 8, כזה שמשתלט על כל המסך, כזה שלא ניתן למצוא את ה-X כדי לסגור אותו, פופאפ בגרסת מובייל ועוד... את זה כבר גוגל ביקשו איי שם בשנת 2016 והודיעו כי יענישו אתרים המשתמשים בכאלה.
ומתי כל זה רואה אור יום?
בגוגל מדברים על עוד חצי שנה מהיום, איי שם בתחילת 2021, וגם אז יש סיכוי טוב שהם יעדכנו לפני שהם יוציאו את כל השינויים. אז למה היה חשוב להם לספר לנו כבר עכשיו על ה-Core Web Vitals וה-Page Experience? כדי להכין אותנו. לגרום לנו להבין שאלו הדברים שהם ישימו אליהם לב וכדאי מאוד שנהיה מוכנים. מה זה אומר מבחינתכם? תדאגו שהאתר שלכם יהיו בנוי על הצד הטכני הטוב ביותר, שהוא יהיה מותאם למובייל וכמובן מאובטח. ואם אתם זקוקים לעזרה, אתם תמיד יכולים
לפנות אלינו.